Laden voor logistiek

Prognoses (snel)laden voor logistiek
De transitie naar elektrisch rijden vraagt om een passende infrastructuur. Maar waar gaan al die BEV personen- en vrachtwagens laden? In opdracht van de NAL regio's G4, Noordwest en Zuidwest hebben Over Morgen, bureau GIJS en Districon prognoses opgesteld over het plaatsen van (snel)laders voor personenauto's, taxi's bestelverkeer, vracht en doelgroepenvervoer voor 2025 en 2030 voor heel West Nederland.
 
Kennisdocument Slim Laden
Stichting E-PACT richt zich op onderzoek naar het toepassen van Slim Laden bij bedrijven in de praktijk. Slim Laden vormt een belangrijke oplossing voor bottlenecks in de stroomvoorziening die kunnen ontstaan bij het laden van vele elektrische auto’s op het terrein. Het E-PACT Kennisdocument helpt u over de drempel naar slim laden van een volledig elektrisch wagenpark:  u voorkomt netverzwaringen, bespaart kosten en duurzame energie wordt beter benut.
 
NAL werkgroep logistiek
Met de in oktober gepresenteerde Kennis- en actieagenda heeft de NAL-werkgroep Logistiek een helder programma van de acties om te zorgen dat laadinfrastructuur geen beperkende factor wordt bij de ontwikkeling van zero-emissie (stads)logistiek. De agenda wordt beheerd in vijf taakgroepen. Drie keer per jaar worden werkgroepleden en relevante stakeholders rond logistiek laden geïnformeerd over de stand van zaken en komende onderzoeken binnen elke taakgroep.
 
Highlights van de NAL-logistiek nieuwsbrief maart 2022
- De samenwerking met ElaadNL bij de ontwikkeling van de Outlook Bedrijventerreinen.
- De handreiking die wordt ontwikkeld om laadinfrastructuur op bedrijventerreinen te stimuleren. 
- Het onderzoek naar de netimpact van logistiek laden door te kijken naar mitigerende maatregelen in gevallen van beperkte netcapaciteit op bedrijventerreinen.
 
Overige relevante documenten:
-       ElaadNL Outlooks